Jdi na obsah Jdi na menu

Výlet na Balkán (přidána fotogalerie)

15. 11. 2011

Druhý listopadový víkend jsme s kamarády Vlastikem Bílkem, Pavlem Drbou a Luďkem Sedláčkem uskutečnili dlouho plánovaný výlet do dvou zemí bývalé Jugoslavie. Přestože se nám díky Vlastikovému nešťastnému zranění o jeden den zkrátil stihli jsme uskutečnit všechny čtyři plánované návštěvy.

Jako prvního jsme navštívili Arpáda Fejenvešiho. Jedná se o nesmírně inteligentního člověka a vynikajícího znalce genetiky holubů. Chová pávíky především v barvě černé, červené, žluté. Ale mohli jsme u něj vidět i barevnoocasé nebo běloocasé pávíky. Jeho chov je veden v liniích a založen je na holubech Johna Hartmana, ke kterým postupně Arpad připařoval pávíky od dalších špičkových chovatelů.

Následoval přejezd k Zoranu Kněževičovi. Zoran chová pávíky bílé v počtu 30 párů a k tomu dalších 10 párů strakatých. Na své holuby vyhrál mnoho výstav, včetně Evropských šampionů v Nitře nebo v Praze. Původ jeho holubů vychází od pávíků Rudiho Fenzla, Harta a Fetze.

Po přejezdu do Chorvatska jsme navštívili Božidara Spoljarice, se kterým se dlouho známe z výstav CFC. Božidar chová neuvěřitelné množství pávíků. Velice kvalitní jsou bílí, štítníci, ale asi jako nejlepší jedince jsme označili modrého a indigo.

 Na závěr jsme se krátce zastavili o Vladimíra Pavina, kde Pavel Drba koupil tři parukáře. Vladimír chová spoustu parukářů a také několik párů pávíků.

Pak jsme se již vydali na rychlou jízdu zpět a výlet jsem ukončili návštěvou pohotovosti brněnské bohunické nemocnice, kde ošetřili Vlastikovu zraněnou nohu.

Na naše hlubníky jsme přivezli větší množství pávíků, kteří by měli přinést novou kvalitu do další chovatelské sezony.

Cestou v autě jsme se také rozhodně nenudili a zažili jsme mnoho historek veřejně publikovatelných, ale ještě víc těch, které asi zůstanou pouze ve vzpomínkách zúčastněných.

Autor fotgrafií Vlastimil Bílek. Děkuji.

 

Náhledy fotografií ze složky Výlet do Srbska - 2011

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář