Jdi na obsah Jdi na menu

Vstupuji do výstavní sezony 2015

7. 10. 2015

Jak ten čas běží....začátkem srpna jsem ukončil chovnou sezonu s odchovanými 120 holoubaty různých barev. A po prodlevě vyplněné přepeřováním holubů a trháním vějířů je zde říjen a s tím první výstavy strukturových holubů.

Výstavní kalendář je dán a osvědčený již od loňska. Začínáme koncem 24.10. v Křenovicích na přehlídce výletků. Již následující den bude uzávěrka přihlášek na druhý ročník přehlídky výletků CFC south, která bude 8.11. u Vídně.

 Po malé pauze 12.12. speciálka  v Újezdě, ve výstavní hale, která se osvědčila již loni.  Doufáme opět v podobně vysokou účast holubů a stejné nebo snad i větší množství návštěvníků. Snad k tomu přispějí i renomovaní zahraniční posuzovatelé na výstavě - Vladimir Pavin a hlavně Zoran Knezevic na pávíky.

A na  závěr v lednu Annual show CFC districtu 11. Tato evropská pobočka amerického (názvem - ale fakticky prakticky globálního) klubu chovatelů pávíků slaví v letošním roce 25. jubileum svého založení. A ambicí je mít na výstavě přihlášeno přes 1000 pávíků, což by byla největší výstava pávíků v historii. Zda to výjde?? Uvidíme...

Myslím si, že pro mé holuby jsou 4 výstavy  do roka ideální a výše uvedený plán představuje ideální konfrontaci s tuzemskou i chovatelskou špičkou.  Z tohoto důvodu jsem vůbec neuvažoval o přihlášení holubů na EV do Mét, přestože jsem 4 poslední evropské výstavy nevynechal. Jednou musí být konec serie....

V současné době holuby vakcinuji. Adeno již mají za sebou, příští týden Pharmavac a pak už hurá na to....:)