Jdi na obsah Jdi na menu

Příjemný chovatelský víkend

4. 10. 2011

První říjnový víkend roku 2011 byl přímo nabitý mnoha chovatelskými událostmi. Mne osobně se dotýkala oblastní výstava v Ořechově a klubová výstava výletků.

V pátek brzo ráno jsem se strýcem přivezl přihlášené králíky na Oblastní výstavu do Ořechova. Přihlásil jsem čtyřčlenou kolekci. Byl jsem velmi napjatý, protože se jednalo o mou první výstavu po roce chovu českých červených. Naštěstí, stejně tak jako po celý rok mi i tentokrát před výstavou pomohl radou Jirka Jahoda. Ve středu před výstavou přijel ke mne a všechny králíky mi zkontroloval.

Večer měl ke mne přijet Vlastik Bílek, který měl u nás spát před cestou do Bílovce. Vinou nečekaného dopravního kolapsu na D1 přijel až po 19 hodině. Po krátkém rozhovoru s dcerou Katkou jsme se odebrali s Vlastikem na holubník. Zde jsme se při prohlídce holubů nějak zdrželi, takže domů jsme se vrátili o půl jedné ráno. Doma jsme se navečeřeli, probrali několik klubových výborových věcí a v jednu jsme odešli spát, Budík jsme si dle dohody nastavili na pátou ráno. Jaké bylo moje překvapení, když mi o půl třetí v noci přišla SMS od Vlastika jestli bych nechtěl se jít podívat na holuby. Vstal jsem o ve čtyři. V té době již měl Vlastik vykouřenou cigaretu a vypité kafe.

Ráno jsme se potkali s panem Hadrabou, panem Drbou a jeho přítelkyní, otcem a synem Michlovským, ve Vyškově jsme vyzvedli Oldu Doležala a vyrazili jsme do Bílovce.

Výstava v Bílovci proběhla ve velice pěkné atmosféře. Měl jsem opět po roce možnost posuzovat pávíky. Myslím si, že celková úroveň byla dobrá. Velké zlepšení předvedli např. červení, kteří vždy bývali popelkou a nyní zejména zásluhou Luba Guniše a Pavla Kotašky byli v pěkné kvalitě. Navíc mne potěšilo, že do špičky se přidali další, tentokrát zejména slovenští chovatelé - ať už zmiňovaný Guniš nebo Jožka Bachár.

V neděli ráno mne navštívil Saša Veselý s rodinou a Maroš Macko. Opět jsme si prohlédli holuby.

Odpoledne jsme s rodinou vyjeli na výstavu do Ořechova. Jaké bylo moje překvapení, že moje kolekce byla oceněna 376 body a čestnou cenou. Je to velice příjemný začátek. Popovídal jsem si s chovately z brněnska. Děti se prošli po výstavě. Pro Jiříčka to byla první výstava, kterou navštívil. Měl jsem radost, že se mu tam moc líbilo. To je snad v životě nejdůležitější.

Celý víkend jsme zakončili společnou návštěvou v Ikea.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář