Jdi na obsah Jdi na menu

Polsko - reserve champion

8. 2. 2013

Na závěr letošní výstavní sezony jsem vystavil holubi na speciálce v Polsku. Byl to druhý ročník jejich výstavy, prováděný americkým způsobem posuzování.

Dlouhou cestu do Polska jsme s Vlastikem Bílkem absolovovali s menšími obavami, jak na výstavě dopadneme. Kvalita polských pávíků, jak jsme ji mohli vidět na naší speciální výstavě nebo výsledky jejich holubů na výstavě v Lipsku dávali tušit, že konkurence nebude malá. Navíc jsem nejlepší holuby, které jsem vystavil na naší speciálce nebo na Annual show v Mainhingenu nechal odpočívat a snažil se vzít další holuby.

Po náročné cestě jsme byli s Vlastikem srdečně přivítání našimi kamaráda Rafalem a Arkou, kteří pro nás připravili bohaté občerstvení.

Výstavu posuzoval stejně jako u nás Uwe Frommolt. K jeho cti slouží uvést, že u holubů, které posoudil na naší výstavě a v Polsku, prakticky vždy udělal stejné pořadí. Dobrá práce posuzovatele.

Ve finále po delším rozhodování jako Grandchampionku Uwe vybral modrou kapratou holubici od Jacka Gawrycha. Hned za ní jako Reserve vybral moji černou holubici. Pořadí doplnil AOC - levandelovou holubicí od Jacka Gawrycha.

Kromě černé holubice jsem měl ve finále ještě barevnoocasého samce. Chovný samec štítník nebo kapratý vyhráli své třídy. Další dobré výsledky měli holubi vystavené Rafalem či Arkou pod jejich jménem, kteří ale pocházeli z mého chovu, nebo to byli přímí odchovi po mých holubech.

Černá holubice 1602 je dcerou černého samce od Ruperta Steubla a kapraté holubice z mého chovu. Získala již mnoho dobrých umístění na různých výstavách. Jejím největším úspěchem je titul Reserve champion z Maďarska (posuzoval Rupert Steubl), který nyní v Polsku vyrovnala.