Jdi na obsah Jdi na menu

Annual show 2010 - GRANDCHAMPION!!!

25. 1. 2011

Historického úspěchu jsem dosáhnul na letošní Annual show v Lipsku. Můj strakatý holub 8260/08 získal titul Grandchampion a modrý štítník 4132/10 Reserve champion. Tímto jsem získal nejvyšši a nejprestižnější ocenění, které je v Evropě možné s pávíky dosáhnout.

Vyhrál jsem v konkurenci více než 600 holubů od chovatelů z 9 Evropských zemí. Jsem navíc první chovatel z východní Evropy, kterému se to podařilo. Posuzoval Dave Smith z USA.

Ve finále jsem měl ještě mladého holuba 6549/10 dominantního opála, který vyhrál třídu AOC. Byl jsem spolu s Uwe Frommoltem z Německa jediným chovatelem, který měl ve finále více než dva holuby.

Poslední holubice, kterou jsem měl sebou, byla chovná dun holubice 6158/09, která vyhrála třídu chovných holubic. Potvrdila tím svou kvalitu, protože rok předtím zvítězila v třídě mladých holubic.

Tímto jsem dosáhnul ojedinělé bilance. 4 nasazení holubi - 4 první místa! Prostě jsem prožil nádherný víkend, včetně dvou vyjímečných večerů v příjemném prostředí hotelového baru.

Od neděle mi přišlo různou formou množství gratulací a přání. Vzhledem k tomu, že jsem byl mimořádně časově vytížen, nevím zda jsem všem gratulujícím dostatečně poděkoval. Činím tak ještě jednou touto formou. Všem, kterým jsem slíbil, že zavolám, slibuji, že to splním, hned jak bude chvilku volněji.

Chtěl jsem také touto cestou poděkovat všem, kteří mi k tomuto úspěchu dopomohli - radou, holuby či jakkoliv jinak. Zejména také děkuji své rodině za trpělivost jakou se mnou mají a s jakou mi můj koníček tolerují.

Váš

Jirka Barták

PS: vzhledem k tomu, že jsem neměl s sebou foťák, vložím sem fotky až mi budou poslány. Mám jich přislíbeno velké množství, tak je sem budu postupně přidávat.

Přeji všem úspěšnou chovnou sezonu 2011.

Jirka

 

Náhledy fotografií ze složky Annual show 2010 - Grandchampion