Jdi na obsah Jdi na menu

Annual show - černý pátek vystřídala finálová sobota

27. 1. 2014

Uplynulá CFC Annual show se pro mne rozeběhla tím nejhorším možným způsobem. Jakoby vše předznamenala úvodní barva dunů, kdy se o obou mých holubech posuzovatel Bob Vincent vyslovil, že jsou oba velice kvalitní a o celkovém pořadí v jejich kategoriích budou rozhodovat drobnosti, ale oba skončili poslední. Náladu mi vylepšila levandulová štítnice, která ve své kategorii skončila druhá. Tuto holubici jsem následně prodal rakouskému chovateli štítníků, čímž se Rakousko stalo další zemí, kde již jsou holubi z holubníku Barták. V pátečním trendu ale pokračovali oba barevnoocasí, kteří taktéž skončili ve své kategorii poslední.

To, že černý pátek vystřídá příjemná sobota naznačil již první vystavený holub. Mladý modrý samec skončil ve své kategorii druhý, pouze proto, že měl dětský vějíř a byl mladší než celkový vítěz. Vítěz od bulharského chovatele Mitka Siveva se následně stal Best of colour. V kategorii modrých Českou republiku úspěšně reprezentovali i holubi Oldřicha Sedláčka. V napínavém intermezzu v podobě 104 bílých se v takto silné barvě neztratili ani holubi Vlastika Bílka. Úspěšnou sobotu doplňovali pěkné výsledky Luďka Sedláčka na červené běloocasé, kde získal titul Reserve of colour. Následně se představili stříbrní, kde moje mladá holubička skončila v dobré konkurenci čtrvtá, když vítězka této třídy taktéž získala titul Best of colour.

Největšího úspěchu jsem se dočkal v další kategorii modrých štítníků, když moje mladá kapratá holubice předčila výborné chovné holuby Rudigera Lorenze. 

Výsledkově o mnoho lepší sobtu potvrdila třetím místem mladá holubice v barvě paid, kdy taktéž doplatila především na svůj věk a těsně podlehla dvěma holubicím chorvatských chovatelů. Vítězka třídy se opět stala best of colour.

Do finále jsem nevstupoval s velkými ambicemi. Proto jsem s údivem sledoval jak Bob Vincent neustále vyřazuje další a další holuby a moje štítnice neustále zůstávala ve hře. Nakonec zůstala až v malé skupince, ze které se vybíral Grandchampion. Jak mi Bob prozradil na závěrečném večírku, několikrát o ní uvažoval, že jí vybere jako Grandchampionku. Dle jeho slov se o lepší umístění připravila horší výstavní kondicí a v konkurenci více než 650 vystavených pávíků získala celkové výborné páté místo.

Letošní Annual show byla počtem vystavených holubů největší výstavou pávíků na světě. Kvalita vystavených holubů má neustále stoupající úroveň. Stejně tak se zvyšuje počet vystavovatelů i okruh zemí, ze kterých přijíždí. titul grandchamipona obhájil Branimir Vujevič s Chorvatska. Já jsem po druhé za sebou získal titul Best of color a potřetí za poslední čtyři roky jsem měl svého holuba ve finále. 

 

Náhledy fotografií ze složky CFC Mainhingen2013